PokerSpel ställde några frågor till Lars Kollind, en av nyckelfigurerna bakom Poker Icons och tidigare bland annat känd från Svenska Pokerförbundet och pokerklubben Sviten på Södermalm i Stockholm.
Poker Icons är ett svensknorskt företag som hjälper pokerproffs att bygga sina varumärken, och sina sponsorers. Det handlar mycket om att synas i media. Flera stora namn som Annette Obrestad, Layne Flack, Juha Helppi, Stefan Mattsson och Ramzi Jelassi ingår i stallet.

PS: I en intervju på Poker.se angående den friande domen i Grebbestadmålet sa du att: “Självklart är det en seger för pokern och för oss som företag i den benämningen att vi om man skall följa domen från Göteborg nu har möjlighet att på laglig väg anordna turneringspoker i Sverige.” Menar du att det faktiskt är lagligt att anordna turneringar i Sverige?

LK: Då jag är av den bestämda åsikten att poker inte är farligt för gemene man så anser jag att alla ska får arrangera pokerturneringar under kontrollerade former, helst skulle jag vilja se ett licenssystem där man helt enkelt ansöker om att få arrangera detta med förutbestämda riktlinjer att följa. Denna dom är ett steg i denna riktning.

PS: Vad tror du om pokerns framtid i Sverige – på nätet och i livesammanhang?

LK: Jag tror att pokerboomen är över i Sverige sen länge men att poker nu kommer att bli en alldaglig syssla som biljard eller andra fritidsysselsättningar. På nätet ser jag att det kommer att fortsätta att öka globalt under en längre tid då det fortfarande finns stora delar av världen som inte har upptäckt detta härliga spel än.

PS: Tonen på svenska pokerforum och bloggar kan vara ganska tuff och du har fått din släng av sleven både när du satt i Svenska Pokerförbundet och som VD i PokerIcons. Hur ser du på klimatet i forum och på bloggar?

LK: Om man är en person som går i bräschen och startar nånting nytt som ingen har gjort kommer man alltid få skit av folk som är avundsjuka eller inte tror på det man gör. Det har jag inga problem med utan tycker snarare det är ganska kul för att vara ärlig.

Ang tonen på forum så har den hårdnat men det får man nog räkna med när poker inte är nytt och spännande längre utan mer en “sport” där alla vill vara bäst och ska visa sig på styva linan. Istället för att hjälpa och stötta som forumen var tänkta från början och faktiskt också funkade till viss del på det sättet. Sen är det alltid folk på forum som utnyttjar det faktum att de är anonyma och kastar då lite extra skit på varann för att det är “ofarligt”

PS: Doyle Brunson har berättat han brukade ljuga om sitt yrke, pokerspelare ansågs förr om åren inte som speciellt hedervärt yrke. När man besöker PokerIcons.com kan man ana att detta har förändrats. Vilken status har pokerspelare idag?

LK: Poker som yrke är idag mycket högt eftertraktat bland unga människor och poker har blivit rumsrent vilket gör det mycket enklare för nära och kära att acceptera valet av poker som yrke.

PS: Hur viktigt är det för en spelare att vårda och stärka sitt “varumärke”?

LK: Om man vill tjäna pengar som “Pokerstjärna” är detta mycket viktigt, har man inga aspirationer på att vara en stjärna spelar det såklart mindre roll.

PS: Vad har PokerIcons för roll i detta och vad gör ni för era spelare?

LK: Vi har en mycket nära relation till media och är väl kan man säga knutpunkten mellan spelare, sponsorer och media. Vi arbetar mycket aktivt med att få uppmärksamhet kring våra spelare så dom får uppmärksamhet och genomslag i media vilket är grunden för att kunna jobba som sponsrad spelare.

PS: Vad krävs för att få en plats bland era spelare?

LK: Att man inser att det att vara pokerproffs med sponsor och allt vad detta innebär är ett yrke i sig, vi räknar med att spelare tar detta på allvar och jobbar aktivt för att ge tillbaka sponsorn sina investerade pengar genom uppmärksamhet kring det varumärke som sponsrar spelaren.

PS: Handen på hjärtat, vilka är de bästa pokerspelarna i PokerIcons stall?

LK: Haha, ingen kommentarAQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *