Vi går igenom möjligheterna till pokerspel i iPhone. Just nu spelar 15 miljoner människor poker med låtsaspengar på pokerplattformen Zynga, men vad gör den som vill ha riktiga pengar på bordet?
iphone har blivit en riktig smash-hit. Folk kan tålmodigt få vänta i månader för att få sitt exemplar, och när telefonen lanserades ringlade köerna till telefonbutikerna på ett sätt som man annars bara ser när det kommer en ny Harry Potter-bok eller Bruce Springsteen skall hålla konsert. Anledningen till framgången, förutom att “alla ska ha en”, är att en iPhone är ett utmärkt arbetsredskap och en fantastisk leksak.

En nyckel till framgång är det stora antalet applikationer som finns till telefonen, allt från mer eller mindre meningslösa spel och skämtprogram, till avancerade hjälpapplikationer, kalkylatorer och program som följer exempelvis aktiekurser i realtid.

Poker i Iphone är begränsat till spel om låtsaspengar. Den mest populära applikationen kommer från företaget Zynga, som varit extremt framgångsrika i att lansera sin pokerplattform och har över 15 miljoner användare på Facebook, MySpace och nu senast Iphone. Spelarbasen är alltså större än hos de största pokerrummen på Internet, vilket är väldigt imponerande då spelarna kan inte ta riktiga pengar till bordet.

Zynga består helt enkelt av 15 miljoner spelare som tycker att poker, som spel, är underhållande. Var det någon som sa att pokerboomen var över?

För den traditionella nätpokerspelaren som vill spela multi-table turneringar, sit-and-gos eller cash games erbjuder iPhone inte samma möjligheter. Anledningen är att Apple inte tillåter spel om pengar och de stora pokerrummen kan därför inte konkurrera med Zynga och andra play money-program. Men för den som inte kan vara utan poker finns faktiskt ett botemedel.

REMOTE DESKTOP ÄR LÖSNINGEN
Både till s.k. Android-telefoner och till Iphone, finns ett antal gratisprogram som låter dig ansluta och styra din dator via mobiltelefonen. Detta sker genom ett grafiskt gränssnitt som uppdateras kontinuerligt på skärmen. Exempel på s.k. VNC-klienter är:

Jaadu VNC

LogMeIn

Mocha VNC

RealVNC

WebEx PCNow

Med dessa program kan du kontakta och styra din dator med din iPhone. Plötsligt spelar det ingen roll att Apple inte tillåter gambling. Det enda du gör är att kommunicera med din dator därhemma, där poker om riktiga pengar fortfarande är tillåtet. En smart och kreativ lösning på problemet.

Vill du läsa mer om olika VNC-klienter för Iphone kan du göra det här.

GÅR DET VERKLIGEN ATT SPELA POKER VIA REMOTE DESKTOP?

Naturligtvis är detta inte det smidigaste sättet att spela poker, och många med oss hoppas nog att Apple lättar lite på sina regler i framtiden. Men i och med att det är möjligt att kommunicera med sin dator via en iPhone är det möjligt att spela poker, vilket är goda nyheter för de mest inbitna pokerknarkarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *